2013. június 3., hétfő

Sminkelj lépésről lépésre

Érdemes előre kigondolni, milyen erős sminket szeretnél, milyen színekkel és közben egy alapos tisztítással és hidratálással kezdeni.

Felső szemhéj:
Szemhéj alapozása: korrektorral is alapozhatod szemhéjadat, de akkor figyelj, hogy ne legyen olajos textúrájú. Előbb a felső szemhéjadat, a szempillák tövétől a szemöldököd vonaláig korrektorozd le. Utána jöhet a szemhéjpúder: a szempillák tövétől a mélyítővonalig vidd fel a kiválasztott világos színt egy ecsettel vagy aplikátorral, majd mosd el a körvonalát egy fülpiszkálóval. A szempilláidat emeld ki úgy, hogy egy sötétebb színt vigyél fel a pillák tövébe, és mosd el a szélét.

Alsó szemhéj:
Itt is vigyél fel korrektort. Ez fogja meggátolni, hogy "lecsússzon" a smink.
A korrektorra vidd fel a sötétebb árnyalatot, minél közelebb a szempillákhoz. A vonal vastagsága a sminktől függ. Hétköznapokra nem szükséges túl vastagra készíteni. A szélét mosd el ennek is.

Szempilla:
"Z" mozdulatokkal vidd fel a festéket felülről és alulról is. Ha csomósodik, akkor várd meg amíg megszárad és fésüld ki egy szempilla fésűvel. (Ha nincs, megteszi egy régen kifogyott szempillaspirál régi keféje is.)

Alapozás:
Töröld át az arcod egy nedves törlőkendővel. Én a szemfestés után szoktam, mert így a lepergett szemhéjpúdert is le tudod szedni. Az alapozót nyomd ki valahova, ahonnan fel fogod venni, ez lehet a kézfejed vagy egy tükörlap is.
Homloknál kezd el felvinni (egészen a hajtövektől), onnan haladj lefelé és az arc közepe felől kifelé. A nyaknál és a fülednél most el a szélét, hogy ne maradjon "keret". Ha kész, akkor vigyél rá egy vékony púder réteget, ez fogja fixálni az alapozódat és lágyítja a fényeket is.

Szemöldök:
Fésüld át a szemöldököd és válassz a hajszíneddel harmonizáló festéket. Egy ferde ecsettel könnyen megerősítheted a szemöldököd vonalát.

Pirosítás:
A pirosítás célja, hogy visszaadjuk az egészséges színhatását az arcunknak, amit az alapozóval lefedtünk. Így fontos, hogy a sminkhez és bőrünkhöz passzoló színt válasszunk. Vidd fel egy ecsettel vékonyan az arccsontodra úgy, hogy a pirosító vége a szem és a fül közé essen.

Száj:
Ha a rúzst szereted jobban, akkor mindenképpen használj előtte kontúr ceruzát. Húzd meg az ajkad körvonalait és befelé haladva a ceruzával satírozd be az ajkaidat. Ha erre kerül a rúzs, akkor sokkal tartósa lesz, és tovább marad szép. Szájfény alá nem muszáj ceruzát használni, de a színeket nagyon jól lehet kombinálni ezzel a technikával.

Ha hasznosnak találtad, akkor nyomj egy megosztást. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése